Влітку в спеку так хочеться поласувати морозивом. А я люблю морозиво в будь-яку пору року 😋. Але важливо, щоб морозиво було не тільки смачне, а й натуральне, особливо, коли даємо його дітям.
Мені не вдалось знайти в продажу морозиво з повністю натуральним складом. Олія (гідрогенізована, тобто маргарин), загущувачі, синтетичні ароматизатори, консерванти та барвники...
Але морозиво можна зробити вдома, з доступних продуктів. І це не тільки дуже просто, але й швидко. І головне - смачно і корисно.
Найшвидше і найпростіше - бананове морозиво.
Щоб його приготувати, потрібно:
- 🍌стиглі банани, жовті в крапинку (на 1 порцію морозива потрібно 1 банан)
- 🥛вершки або йогурт, можна молоко (з розрахунку на 1 банан - приблизно 2 столові ложки)
Це все.
За вашим бажанням, до морозива можна додати тертий шоколад або прикрасити зверху ягідками. Цукор не потрібно, морозиво буде солодке, тому що банани солодкі.
ПРИГОТУВАННЯ:
Банани почистити, нарізати товстими кружечками (десь 1,5-2 см), викласти на тарілку чи дно контейнера, закрити харчової плівкою і заморозити в морозилці до твердого стану.
Якщо хочемо заморозити стільки бананів, щоб вистачило на декілька днів, банани заморожуємо на тарілці, потім перекладаємо в контейнер і зберігаємо в морозилці. Не варто заморожувати цілий банан, або насипати незаморожені кружечки купою. Потім їх важко відділити.
Коли хочемо поласувати морозивом - заморожені кружечки банану кладемо в чашу бленлера, доливаємо 2 столові ложки вершків (я беру 30-36%). Замість вершків можна дати 2 столові ложки йогурту або 1 столову ложку молока. Подрібнити блендером, щоб вийшов густий крем:
Морозиво готове!
Можна розкласти його у вафельні формочки для морозива (є в магазинах). Можна покласти в креманку або в горнятко, за бажанням - посипати зверху тертим шоколадом чи покласти декілька ягідок.
Мені найбільше подобається саме таке крем - морозиво, я до нього нічого більше не додаю.
Для того, щоб отримати класичне морозиво, можна цей густий банановий крем викласти в контейнер з кришкою, краще невисокий, і заморозити в морозилці.
Потім набрати ложкою, можна спеціальною для морозива, але не обов'язково. Викласти в креманки, склянки, маленькі салатники або піали.
Коли у вас в морозилці завжди є заморожені кружечками банани, ви можете зробити крем-морозиво в будь-який час, на це потрібно всього 3 хвилини.
Гості і діти це теж оцінять.
Ну дуууже смачно!
Немає коментарів:
Дописати коментар