четвер, 3 липня 2025 р.

Рецепт домашнього морозива - просто, швидко і смачно!


Влітку в спеку так хочеться поласувати морозивом. А я люблю морозиво в будь-яку пору року 😋. Але важливо, щоб морозиво було не тільки смачне, а й натуральне, особливо, коли даємо його дітям. 

Мені не вдалось знайти в продажу морозиво з повністю натуральним складом. Олія (гідрогенізована, тобто маргарин), загущувачі, синтетичні ароматизатори, консерванти та барвники...

Але морозиво можна зробити вдома, з доступних продуктів. І це не тільки дуже просто, але й швидко. І головне - смачно і корисно. 


Найшвидше і найпростіше - бананове морозиво. 

Щоб його приготувати, потрібно:

- 🍌стиглі банани, жовті в крапинку (на 1 порцію морозива потрібно 1 банан) 

- 🥛вершки або йогурт, можна молоко (з розрахунку на 1 банан - приблизно 2 столові ложки) 

Це все. 

За вашим бажанням, до морозива можна додати тертий шоколад або прикрасити зверху ягідками. Цукор не потрібно, морозиво буде солодке, тому що банани солодкі. 


ПРИГОТУВАННЯ:

Банани почистити, нарізати товстими кружечками (десь 1,5-2 см), викласти на тарілку чи дно контейнера, закрити харчової плівкою і заморозити в морозилці до твердого стану.

Якщо хочемо заморозити стільки бананів, щоб вистачило на декілька днів, банани заморожуємо на тарілці, потім перекладаємо в контейнер і зберігаємо в морозилці. Не варто заморожувати цілий банан, або насипати незаморожені кружечки купою. Потім їх важко відділити. 


Коли хочемо поласувати морозивом - заморожені кружечки банану кладемо в чашу бленлера, доливаємо 2 столові ложки вершків (я беру 30-36%). Замість вершків можна дати 2 столові ложки йогурту або 1 столову ложку молока. Подрібнити блендером, щоб вийшов густий крем:


Морозиво готове! 

Можна розкласти його у вафельні формочки для морозива (є в магазинах). Можна покласти в креманку або в горнятко, за бажанням - посипати зверху тертим шоколадом чи покласти декілька ягідок. 

Мені найбільше подобається саме таке крем - морозиво, я до нього нічого більше не додаю. 


Для того, щоб отримати класичне морозиво, можна цей густий банановий крем викласти в контейнер з кришкою, краще невисокий, і заморозити в морозилці. 


Потім набрати ложкою, можна спеціальною для морозива, але не обов'язково. Викласти в креманки, склянки, маленькі салатники або піали. 

Коли у вас в морозилці завжди є заморожені кружечками банани, ви можете зробити крем-морозиво в будь-який час, на це потрібно всього 3 хвилини. 

Гості і діти це теж оцінять. 

Ну дуууже смачно! 



Немає коментарів:

Дописати коментар